AV Tech Hungária Kft

professzionális faipari felületkezelő anyagok

Kültéri olaj

Kerti bútorok, teraszok és egyéb kültéri fafelületek UV elleni kezelésére

Kiszerelés:
1 literes
3 literes
Szín:
színtelen
teak
ezüstszürke
Gyártó:
OLI Lacke

TERMÉK LEÍRÁS:

OLI-NATURA Yacht & Teaköl UV stabil kültéri olaj

Különösen kemény, vagy egzotikus fafajtákhoz éppúgy, mint préselt vagy vákuum impregnált puhafából készült yacht fedélzetek, verandák, medencék és kerti bútorok időjárásálló kezelésére. Az olaj rendkívül ellenállóvá teszi a felületet és kiemeli a fa természetes színét. A terméket könnyű felhordani, mélyen beivódik. A nap UV sugárzását hatékonyan blokkolja, és megvédi a fa anyagát a szürküléstől. Natúr illetve színezett változatban is kapható. Oli-Natura színezett Projektolajjal különböző színárnyalatok is elérhetők  ( keverési arány: max . 50 % ).

 

Felhasználása:

  1. A felületnek tisztának,  száraznak, zsír-, olaj-, viasz-, és pormentesnek kell lennie! A már az időjárás által megviselt fafelületek esetén az OLI-NATURA kültéri tisztítóval végzett tisztítást ajánlunk. Ha szükséges, dörzspapírral távolítsuk el a kiálló farostokat, és dörzsöljük végig a durvább felületeket P-220-240-es csiszolópapírral.
  2. Jól rázza fel a terméket, és óvatosan öntse a felületre. ( kb. 40-80 gr/m2 ) Ezután terítse szét egyenletesen, vékony rétegben ecsettel a fa erezete mentén. Kezdje a fa keresztmetszeti területén. Nagy felületre mindig szakaszokban vigye fel!
  3.  20 percig engedje, hogy az olaj beszívódjon, ezután a felesleges olajat távolítsa el egy jó nedvszívó nem szöszösödő ruhával. A már az időjárás által megviselt és magas nedvszívó- képességű felületeken ismételje meg az eljárást.
  4. A tökéletes felület érdekében és az időjárás- ellenálló- képesség fokozása végett, polírozza be a felületbe fehér színű peddel, és a felesleget törölje vissza.
  5. A levegő páratartalmától és a hőmérséklettől függően az olajjal kezelt felület 1-2 órás száradási idő után porszáraz és 2-3 nap után pedig teljesen megszárad. Ezen időszak alatt a felületet óvni kell a nedvességtől.

 

  Figyelem: A felhasznált rongyokat előbb jól szellőző helyen hagyjuk kiterítve megszáradni, és csak utána dobjuk ki!!! Öngyulladás veszély !!!